Ingredienser Portioner. 6 ca 500 g högrev 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 morot 1 palsternacka 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 2 lagerblad ca 400 g krossade tomater 5 dl vatten 3 msk kalvfond 1 citron salt och svartpeppar 6 port spaghetti Till servering buffelmozzarella grovhackad persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
media. media. media. Nell’ottobre del 1982 la delegazione di Bologna dell’Accademia italiana della cucina ha depositato presso la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Bologna la ricetta ufficiale del ragù bolognese, allo scopo di garantire la continuità ed il rispetto della tradizione gastronomica bolognese in Italia e nel mondo
Servera idag med lite spaghetti med olivolja, svartpeppar och parmesanost samt en enkel sallad till. Eller så kan man låta en Ragu Bolognese sakta koka ihop under en timmes tid
Blanda de båda färserna med baconkuber, lök, selleri, morot i en skål. Tillsät 4-5 skedar med tomatsås, salt och peppar, koka ihop lite medans du värmer mjölken som du häller över ragùn
Trots att pasta med köttfärssås får klassas som svensk husmanskost numera, så tror jag faktiskt att de allra flesta aldrig har smakat en riktigt ljuvlig Ragu Bolognese som den var menad
En vegetariskt bolognese där jag ersatt köttet med röda linser. När det börjar puttra vänder du i linserna, lägg ett lock på grytan och låt puttra på medelvärme tills linserna är helt färdigkokta
Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien. En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.