Skär gurkan och moroten i små tärningar. Raita. Skala och finhacka rödlöken. Serveras med Raita. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen och hacka tomatköttet fint
Lägg filodegsarken på bordet och pensla med smör. Rör ihop ingredienserna till raitan. Smula fetaosten i mitten på varje ark och strö pinjenötterovanpå
Förutom naan och ris så smakar det fint att ha en svalkande yoghurtsås till och en sådan kallas i Indien för raita (och hos Mårtenssons kalllas den raitantaitan
Ta upp kycklingen och trä upp den på spett, grilla i ugn eller på grillen. Raita. Fräs löken lätt i kastrullen ihop med gurkmejan i smör, lägg i riset och låt fräsa med,
Till morötterna gjorde jag järpar smaksatta med garam masala och den indiska yoghurtsåsen raita. Planen för min del under resten av året är som jag nämnde i mitt inlägg i söndags kväll att äta mer av vår artegna kost, så det här inlägget vill jag förtydliga innehåller en rätt jag lagade i förra veckan innan jag med det bestämdaste bestämde mig för att strikt hålla mig till mera grönt och mindre kött
Raitan som är en indisk yoghurtsås är mild och god som tillbehör. För att tillreda den här grytan hämtade jag inspiration från flera olika recept och utifrån vad som fanns hemma
Det finns säkert många sätt att göra Raita på, jag vet inte riktigt vilket som är det rätta men jag gjorde min på turkisk yoghurt, riven gurka, hackad mynta, lite lite cayennpeppar, salt och peppar och det blev riktigt gott och fräscht
Servera rårakorna med mango chutney ochraita. De ska bli genomstekta, frasiga och läckert bruna. Tillsätt den hackade rödlöken, chili, ingefära och senapsfrö
Servera kryddstekt indisk lax me frästa grönsaker, raitaoch basmatiris. Blanda spiskummin, kanel, paprikapulver, koriander, kardemumma, salt och cayennepeppar i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.