Sätt ugnen på 200 º. Koka upp vatten med lite smör. Tillsätt riset och låt koka upp, tillsätt mjölken och låt småkoka tills det blir en gröt, ca 40 minuter
För att ta tillvara på en del av årets bär, letade jag fram ett gammalt bortglömt favoritrecept som jag svängde ihop medan middagspastan kokades på spisen - Margits vinbärskaka
tant Gredelin skulle gå i spinn. Dela upp blomkålen i småbuketter. Spar några av dom minsta för dekoration, lägg resten i en kastrull och häll på vattnet, fonden och potatisen som du skalat och tärnat (bästa potatisen vore antagligen Blå Congo, men jag fick inte tag på den)
Smält smöret och låt det svalna. Vispa äggen och sockret poröst. Tillsätt smöret och rör om. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det tillsammans med mjölken
Lite inspirerad av flygande Jacob så den får heta Flygande tanten. Jag gjorde en fantastisk gratäng. Ingredienserna tar man helt enkelt så mycket man vill ha av så att det fyller upp en så stor ugnsform som man vill ha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.