Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
INGREDIENTS 200 g mjuka gräddkolor, jag använde Mullsjö gräddkolor 4 msk vispgrädde 180 g mjölkchoklad 100 g äggvita (3 st) 15 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 250 g strösocker (2,5 dl) 130 g glykossirap 110 g vatten (1,1 dl) 400 g mjölkchoklad
Blanda i marshmallows och nötter. Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. 30-40 st. 2 dl marshmallows
Efter drygt ett år med en massa recept på kött- och fiskrätter här på bloggen tycker jag att det kan vara dags för min första vegetariska rätt, nämligen parmesanpanerad aubergin med chilimajonnäs och rättikspasta med babyspenat
Första julgodiset - check. Resultatet blev en supergod och superenkel rocky road-fudge. December och första advent närmar sig, och jag börjar bli galet sugen på pepparkakor, lussebullar, knäck, kola och allt annat gott som hör julen till
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. . Här kommer julgodis nummer 5. Det är samma recept som på chokladkolan som jag bloggat om tidigare, med skillnaden att den här är strösslad med krossade polkagrisar
- allt som oftast, jag erkänner-. Rör samman mjöl-och smörblandningen. (30-50 kakor beroende på hur stora du gör dem). i mitten på ugnen i 7-10 minuter. Följ mej via Bloglovin 30-50 kakor. 7-10 minuter
Första pajen är klar. 1-2 msk iskallt vatten. 3-4 dl lagrad färskriven smakrik ost. Häll detta över pajenskalet o grädda i 30-40 minuter. 1-2 msk iskallt vatten. 3-4 dl lagrad
Det lättaste är att dra av skinnet innan filéerna är helt upptinade, dra från stjärtdelen och fram. Denna julens första sillinläggning här i köket blir just en sådan där nymodernitet som provades och fick godkänt av provsmakarna vid familjen Larssons bord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.