Rätter som kompletterade varandra bra - och som var ganska snabblagade, alternativtgick att förbereda i god tid (det är ju kul att slippatillbringa halva fredagskvällen i köket)
Det blev fläskkarré (kan vara något av det bästa som överhuvudtaget går att grilla) och majskolvar från grillentillsammans med ugnsbakade morötter och en feta- och feferoniröra
En jättetrevligmiddag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
I fredags åt vigrillad lax med grilladecitroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Är det något jag lärde mig under mintidiSveriges mästerkock så var det tillagningstemperaturer på kött och framförallt fisk
Jag kör oftast dessa i ugnen, året om egentligen, men på grillen går också bra, men då gör jag som små foliebåtar att ställa dem i så att de interinner ner igrillen
En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Vivilleegentligen ha ett rött vin men hade inget hemma så med en liten suck tog vi fram ett rosévin och vi tänkte väl båda två att det här blir ju intelika bra men får väl duga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.