Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmedmelon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen. ) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka
Blanda pastan med ost, pressad vitlök, olivolja och vinäger eller citron. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, och fördela pasta, melonklyftor, rödlök och skinka
Nog kan man fortfarande behöva värma sig med en mustig gryta emellanåt, men det känns också mer befogat med lite lättare mat, som den här kycklingsalladen t ex
Rulla Serranoskinka runt mögelost och fäst med en physalis. PINCHO MED OST, SERRANO OCH MELON. Spanska Tapasmed mycket vitlök och olivolja som huvudsmaksättare
Räkna med några timmar för att frysa melonkuberna ordentligt. Till den här otroligt läskande och goda drinken smakar det gott med drinkpinnar av tvinnad smördeg som strösslats med sesamfrön och chili explosion-krydda
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.