Vispa äggen plus gulor med sockret. Fyll formarna och garnera med vinbär och chokladkycklingar. Nyp snabbt ihop smör, vetemjöl och salt till en smulig deg
tartelette. Där italienska recept känns väldigt basic och råvaran får stå i centrum, uppfattar jag de franska recepten som något krångligare med mer fokus på teknik än ingredienser
I fredags bakade jag dessa tartelettermed en fyllning av tranbärskräm, vit chokladganche och toppade med krossade polkagrisar och de andra tre med italiensk maräng
Tartletter fyllda med vaniljkräm och bär är för mig Frankrike. Tarteletter ca 8 små individuella. Man kan alltid hitta de bakverken inne på caféer och bagerier i det landet
En helt fantastisk tartelettemed chokladkolakräm. Jag älskar den krispiga chokladmördegen mot en len kola med en djup chokladsmak och sedan nötterna som dekoration
Jag letade reda på franskt recept, först ett på mördegen och sen en med själva citronkrämen. Jag har inga riktiga tarteletteformar så använde några minitarteletteformar jag hade och resten fick bli hjärtan
Fyll pajskalet med spenat och ärtor, lägg i skivor av ost. Mixa ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i fyra portionsformar eller i en stor pajform, ca 24 cm i diameter, och låt vila i kylskåp minst 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.