1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Häll grädde, mjölk, chilisås och en msk mjöl i en burk. Skaka och låt stå. 3. Bena ur kycklingen och lägg kycklingbitar och bananer delade på längden i en ugnsfast form
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smörj och bröa en rund 2 liters kakform, gärna med löstagbar botten. 3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål
Tastelines vetebullar. Tastelines mandelmassa. 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fngervarmt, 37 grader och blanda i det flytande margarinet, salt och socker
Varje italiensk husmor med självaktning har nog sitt eget recept, men den innehåller oftast de lätta, torra savoiardikexen (kan också göras på sockerkaka), och ofta är de smaksatta med en blandning av kaffe och amaretto, marsalavin eller annan likör
Jag har en förkärlek till dessert serverad i glas. Gillar upplägget att man har sin egen lilla portion av dessert och att ingen annan kan/ska gräva runt i den, haha, och sen ser det ju oftast fint ut också med upplägg i glas då man ser desserten även från sidan så att säga
Ingredienser Portioner. 8 4 äggulor 2 burkar mascarpone (à 250 g) 1/2 dl Amaretto eller konjak 3 äggvitor 1 dl socker 20 savoyardikex 1 1/2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe kakao att pudra över Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Vispa äggulorna,sockret och vaniljsockret poröst. Vispa lätt upp mascarponen och vänd ner i äggsmeten. Ta fram dina glas och doppa kexen i kaffet och spriten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.