-). Vi skall äta en 3-rätters meny och vi startar med hummer. I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998
Vi hade några olika snittar som vanligt på nyårsafton - några gamla favoriter och något nytt. Riktigt goda blev de ost- och olivbollar som Karin tipsade om
-). Nyårsaftonens förrätt bestod av pilgrimsmusslor. Till detta drack vi ett mousserande vitt vin som heter Charles de Fère Cuvée Jean-Louise Blanc de Blancs Brut
Nyårsaftons desserten. 2015-12-31T14. 00">31 december 2015, 14. bärpaj med vit chokladfyllning. 11. 00+01. Ikväll ska vi äta gott och umgås hela familjen och jag ska börja med att förbereda kvällens tre rätters middag
Både jag och Martin älskar kött och vitlök så denna rätt var ett enkelt val. 4 port700 g oxfilé, mittbiten1 kg potatis, tunt skivadesalt och pepparrapsolja, till stekningsmörVitlökssmör
E-postadress. TBT. Gulaschgryta4-5 pers500 g nötkött (tex grytbitar, högrev etc)2 gula lökar3 dl vatten2 msk tomatpuré1 förp (400-500g) krossade eller passerade tomater1 köttbuljongtärning (jag använder alltid Knorr Fond du Chef Beef)1 tsk hel kummin1 vitlöksklyfta1 msk paprikapulver3 morötter. 3 potatisar1 palsternacka1 burk kidneybönor2 paprikor (gärna olika färger)1-2 krm cayennepeppar (kan uteslutas)salt och peppar. Tillsätt vatten, paprikapulver, buljongtärning, tomatpuré och krossade tomaterStöt kumminfröna lätt i en mortel och tillsätt dem i grytan och rör om ordentligtSkala morötterna och palsternackan och skär dem i bitar/skivorBlanda ner rotfruktsbitarna i grytan och låt grytan koka på svag värme under lock 1-2 timmar tills köttet känns mört. 4-5 pers
2015-12-31 @ 15. Nyårsafton. Nu är det sista dagen på året och idag när vi var och handlade på ica så kändes det som att hela Stockholm var där samtidigt som oss
Lika gott på nyårsdagen - här snackar vi lyxrester. Nyårsaftons punchglass var makalöst god, men den känns lika avlägsen som om i åt den för et halvår sedan
Postat av Elin torsdag 31/03 2016 kl. 22. 09 1 kommentar. TBT – enklaste efterrätten ever. Här kommer veckans throwback thursday från matbloggsarkivet som är typ världens enklaste efterrätt
TBT. Postat av Elin torsdag 18/05 2017 kl. 7. 30 Kommentera. bästa sättet att återanvända äggvitor. Vi fick en massa äggvitor över i helgen efter att ha haft Biff Rydberg till middag
Öppen lasagne med spenat- och fetaoströra och paprikasås Kan inte minnas om vi ätit pasta på nyårsafton någonsin tidigare (oftast har det varit någon form av potatis den kvällen) men pasta slank ner det också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.