Teriyaki- och sesamglaserad Salmalax med het chilimajonnäs
Sundqvist
Sundqvist
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Salmalax (4 portioner)
  • 2 Salmalaxar ca 400 g 1 msk teriyaki och sesamolja
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 100 g glasnudlar
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 2-3 salladslökar, finstrimlade
  • 1 vitlöksklyfta, pressad (1 stor eller 2 mindre)
  • 1/2-1 msk, färsk ingefära, riven
  • 1 lime, pressad
  • 1/2 msk sesamolja
  • 1 kruka koriander
  • Salt efter smak
  • Chilimajonnäs (4 portioner)
  • 2 äggulor 1-2 tsk japansk soja
  • 1 nypa salt
  • 2 dl rapsolja
  • 2-3 msk sriracha sauce (smaka av till den styrka du önskar)
  • 1/2-1 lime, pressad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.