Oxfilé på bädd av frästa grönsaker. Tvätta av sparrisen och dela dem på mitten. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit med oxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
av med lite maizena eller koka ner såsen ytterligare. På nyårsafton är det bara att skiva upp potatiskakan och ställa in oxfilén i ugnen…Såsen och grönsakerna är redan klara, bara att värma på
smaka av med salt och svartpeppar. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 55°, ca 30 min. 600 g oxfilé. 8 potatisar av fast sort
F. ö. r. e. n. t. i. d. s. a. f. c. k. j. g. m. l. ä. u. å. o. V. p. v. ,. B. G. é. h. (. ). S. b. H. A. R. I. 6. 0. -. 8. C. è. 1. M. P. x. 2. 5. 4. 3. y. ½. L. T. K. U. Ä. g r. d l
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Förrätten jag skriver om här är en variant av en av våra favoriter. Oxfilé med Päron- och Gorgonzolafyllda CanneloniOxfilén1,5 kg oxfilésalt och pepparKlappa in saltet och pepparn i oxfilén. Sätt in en termometer i den tjockaste delen av köttet och ställ in i 150 grader C ugn. 1,5 kg oxfilé
Strö hackad färsk persilja över allt och servera med en grön sallad av ex. Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Lägg över på ett ugnsäkert fat och stek i nedre delen av ugnen tills innetemperaturen är ca 60 grader. Såsen kan förberedas helt 4 skivor oxfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.