Servera medjasminris. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. det är viktigt att blanda köttet med potatismjölet före man tillsätter oljan
Servera medris och en fräsch grönsallad. Ris. Koka riset enlig anvisning på förpackningen. Kyckling i sötsur sås med ananas och paprika (6 portioner). 1 msk tamarisoja. Blanda 1 msk maizena med lite vatten och red såsen. Häll ner såsen i stekpannan och låt allting koka ihop i cirka 5 minuter, smaka av med salt och peppar. Kram C Kyckling i sötsur sås med ananas och paprika (6 portioner)
Servera med nudlar eller ris. Stek kyckling eller strimlad lövbiff eller vad du nu vill ha tillsammans med strimlad rödlök och ev andra grönsaker i smör
Servera medjasminris och kimchi. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 minuter. 3 dl jasminris
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 msk finhackad färsk ingefära 600 g kycklingfilé 2 msk olja 4 stjärnanis 0,8 dl kinesisk soja 2 dl vatten 1 msk strösocker 2 msk vitvinsvinäger 4 port ris eller annat gryn 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 burk böngroddar (à 280 g) 1 broccolihuvud 225 g haricots verts salt nymalen svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Servera med sallad och ris och Gochujangsås, eller som topping på en Bulgogi. Smaken är lite mildare i min variant men tillsammams med Gochujangsås är det en smakkombination som är bara
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.