1 Topping:Hacka
löken och slå bort vattnet från majsen. Stek lök och majs i en kastrull eller gryta till de mjuknat.Skala, tärna och lägg i potatisen i kastrullen. Slå på vatten och låt det koka under lock i 12 minuter.Mixa slätt med en mixerstav. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på låg värme och smaka av med salt, peppar och äppelcidervinäger.Stek baconet och låt det svalna. Skär det edan till mindre bitar.Slå upp soppan i skålar. Toppa med bacon, crème fraiche och skivad grön chili.
Skala potatisen och skär i bitar. Skär falukorven och purjolök i bitar. Tillsätt 1 krm salt och buljontärningen. När potatisen kokat i 10 minuter, tillsätt falukorv, purjolök, tomatpuré, örtsalt och persilja (alternativt dill)
Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng. Fläskfilépanna med bacon, kantareller och svart trumpetsvamp
Jag köpte färsk majs och la dem i en marinad med bla chipotle paste. När de var färdiggrillade garnerade jag dem med chili, mozzarella ost och persillade
Den här gången blev det en blomkål- ochpotatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk. I helgen har Maggan (Bagarbertan) och jag hållit i en surdegskurs igen och i vanlig ordning har jag ansvarat för maten
Majs och vitlökssoppaPortioner. Skär vitlöken i hälften, lägg den i en ugnsform och pensla med olja. Tina majsen och låt vattnet rinna av i ett durkslag
) Det är skön-lördag, småstädning, lång- brunch och lunk. Knerten plättar, och dom blev riktigt goda. Vispa äggen, och tillsätt mjöl, salt, keso och majsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.