Nedan är en fantastisk gryta som kan närmast liknas vid en chili con carne. Personligen vill jag ha min chili tjock och mustig, gärna på gränsen till för stark så att gräddfilen blir ett oumbärligt tillbehör
Det finns hysteriskt många recept på texaschili på internet och här kommer ytterligare ett. I den här varianten har jag valt att använda chilisorter som är lätta att hitta på din lokala mataffär
När jag skulle handla till den här gången var det dessutom slut på vanliga Oumph Chunk, så jag fick köpa på mig Pulled Oumph istället, och skippade därför att ha i någon extra BBQ sås, då Pulled ju redan innehåller en massa sådan
Så här i höstrusket passar det perfekt med en riktigt värmande chili. En äkta chili har varken lök, paprika eller vita bönor i sig utan består mest av kött, kryddor och öl
1,5 msk anchochilipulver eller 1 stor anchochili. 1 msk chilipulver. Texaschili1,2 kg högrev 1 tsk salt 140 g skivat bacon 2-3 msk olivolja 1 liten gul lök, finhackad 2 färska jalapeño, finhackade 3 vitlöksklyftor, finhackade 400 g krossade tomater (1 burk) 1 msk limejuice 4 dl vatten 1 msk maizena vatten salt svartpeppar ur kvarn. Kryddblandning1,5 msk anchochilipulver eller 1 stor anchochili 1 msk chilipulver 1 msk spiskumminfrön eller 2 tsk mald spiskummin 1 tsk torkad oregano 0,5 dl vatten
Ordning och reda på mis en placen. Hursomhelst, här nedan presenteras en egen version av Texaschili. Ja, den är inspirerad av Tolberts men eftersom jag aldrig varit i Texas så får jag väl hitta på själv
Tillsätt övriga ingredienser utom bönor. chilikryddad. Hacka paprika och lök i små bitar. Fräs strimlor, lök och paprika i olja i en stor tjockbottnad kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.