4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Garnera med sesamfrön, koriander och lime. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt. Blanda slutligen i grönsaker ochräkor precis före servering
Lägg i räkorna på slutet. Skär purjolöken och fisken i stora bitar. 1 dl skalade räkor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g laxfilé 3 dl Kelda® Thaisoppa 1 purjolök 1 dl skalade räkor
Koka nudlarna i lättsaltat vatten med lite olja och ställ dem åt sidan. Smaka av med soja och socker. Lägg i löken och stek den på hög värme under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.