Detta är en ljuvligt god jordnötssåsmed kyckling. Med smaker från bl. Jag tar gärna genvägen med färdig jordnötssås (helst crunchy) än att använda hela jordnötter och hacka själv
Blanda ner citronsaften och smaka eventuellt av med mer salt om så behövs. Stek löken i smöret tills den tar lite färg, tillsätt kokosmjölk, sojasås och peppar
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk, sweet chilisås och soja
Däremot är jag helt galen i den sydostasiatiska varianten med lime, fisksås, vitlök och chili. Jag är inte helsåld på ”vanlig” jordnötssås där man har i kokosmjölk
Vi lyckades nämligen trolla bort ett gammalt inlägg med vårt favoritrecep på jordnötssås, eller sataysås, i vår iver att ta med det på en av våra veckomatsedlar och vi lyckas inte för allt i världen att få tillbaka det på sin gamla plats igen
Jag kan inte direkt säga ”slit det med hälsan”, för ordet hälsa passar väl inte så bra ihop med denna krämiga, nötiga, salta sås – men ni förstår vad jag menar, slit det väl
Thaikycklinggryta. Så denna fredagkväll så gav lilla frun inköpsorder i bilen utanför Ica satt sedan lugnt kvar och lyssnade på musik medan maken handlade
Rör ner jordnötter, kokosmjölk, låt sjuda under omrörning på medelstark värme tills såsen tjocknar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken tillsammans med chili och schalottenlökarna ca 1 minut
Kan tyvärr inte skryta med mina kunskaper på det området. Har varit sugen på jordnötssås ett tag och jag gjorde den utifrån mitt favoritrecept från Kärlek, Oliver och Timjan
Jag serverade såsen med banan-kokos crêpes och glass. Du kan servera den till vanliga pannkakor, plättar, friterad banan eller bara avnjuta tillsammans med en god glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.