Närman firat dagarna två och förnuftet säger ett och känslan ett annat. Kakor, tårta, bullar dukades upp och blev till slut ett dessertbord, med inslag liknande lördagens bröllop
Stryk upp kanterna jämnt och fint med hjälp av en palett och strö ev med rostad flagad mandel. I alla fall fanns det ettt konditori i Malmö som hette just Casablanca och var experter på denna tårta
Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme med ett recept
Det lär bli både vistelse i skärgården i lilla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen inne i stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden
En perfekt bjudningsrätt, som dessert, bland kakfaten på ett kaffekalas eller bara rakt upp och ner när suget sätter in tillsammans med en kopp kaffe eller te
För mig har veckan inneburit mycket bakning och många timmar i ett alldeles för varmt kök, men också en underbar helg med folkfest, musik, ljumma och sköna sommarkvällar, en del spenderandes lite vimmelkantig i folkvimlet vid hamnen både fredag och lördag
Jag var så fokuserad på att vara värdinna och servera mat att jag inte tog ett enda kort på maten. ) Vi var ganska proppmätta när vi gick och la oss i natt i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.