Provence är en provins i sydöstra Frankrike som är känd för sin matlagning med provencalska kryddor – ofta basilika, mejram, rosmarin, timjan, vitlök, sommarkyndel och salvia
Det är sannerligen inte den snyggaste grönsaksgratängen i världen, men god är den. Min lasagne är inte heller så snygg, den heller, men både grönsaksgratängen och lasagnen har rejält med sås och det är då gratänger blir som godast, eller hur
En bra och billig grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte har så många " pluppar " kvar. Gratinera i ca 200-225 grader tills osten smält och fått fin färg, ca 15-20 minuter
2 msk Arla® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g blomkål 250 g broccoli 250 g zucchini 2 msk Arla® Smör-&rapsolja 5 dl Kelda® bechamelsås 2½ dl Arla Köket® riven ost gratäng
Börja koka dem i vattnet och anpassa tiden efter grönsak, ca 5-10 minuter. Gratinera i övre delen av ugnen (250 grader) tills grönsaksgratängen fått fin färg ca 5-10 minuter
Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor. När ankan är 55-57 grader, ta ut den och låt vila i ca 10 minuter innan du skär upp den. 55-57 grader
1 palsternacka, ca 75 - 100 g. ½ - 1 tsk torkad timjan. ½ - 1 tsk torkad oregano. Låt det småkoka i 6 - 7 minuter. Låt det småkoka i ca 6 - 7 minuter. 4 morötter, ca 350 g 1 palsternacka, ca 75 - 100 g 1 kålrabbi, ca 350 g. ½ - 1 tsk torkad timjan. ½ - 1 tsk torkad oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.