Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den
Det är alltid extra roligt att äta efter säsong då råvarorna smakar som bäst. Flinga älskar våra fårfällar här hemma och då de även ska vara bra för blodcirkulationen så har jag köpt en egen fäll till henne
I år kom det väldigt mycket frukt på det och trots att vi gallrade en hel del blev det till slut lite för trångt bland plommonen, många skrumpnar snopet
Imorgon till exempel tänkte jag göra petit choux och det är nog inget jag vågar mig på att göra ensam hemma med en liten bebis eftersom de kräver passning och närvaro under hela baktiden så då kan jag inte gå ifrån degen om Felicia skriker
Jag har aldrig tyckt om smörgåstårta eftersom jag tycker att det är för stabbigt, brödet inuti blir soggigt och det har varit för lite garnityr i förhållande till själva tårtan så det har känt som att man har ätit soggigt bröd med majonäs och en räka
Potatis, ägg och tomater har jag så gott som alltid hemma. Istället har jag varit hemma och tyckt synd om migsjälv, speciellt som jag har varit gräsänka och lämnad helt åt mitt eget öde
Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Foto. Jurek Holzer. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Lunchen var snabb i dubbel bemärkelse då den gick väldigt snabbt att svänga ihop (hade färdigkokad potatis, sallad och sås kvar från igår) och jag åt den väldigt snabbt på grund av tidsbrist
Nu har tiden börjat för en av Turkiets godaste efterätter, aşure. Detta skedde vid berget Ararat i östra Turkiet och äts därför här men även i länder runt omkring Turkiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.