Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Apropå favoritbröd. Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Idag är sista dagenpå julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu påeftermiddagen
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött påoch testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Riv morot och lök på grova sidan av rivjärnet. Idag får du därför recept på min tacopaj för att få lite omväxling, har inte haft det här receptet på bloggen förut
Häll röran på brödet, täck över alltsammans och ställ in i kylskåpet till dagendärpå. I morgon är det Midsommarafton go´vänner och jag hoppas att solen ska skina på er och att ni är pigga och kuranta så att ni kan svänga runt i midsommardansen
Idag var det vårröjning i trädgården och där stod dom igen – nässlorna – ett riktigt hatobjekt. Spola de kokta nässlorna i kallt vatten i durkslag, krama ur dem och hacka dem grovt
Veganska ochglutenfria kex på bara tre ingredienser och som barnen tycker om. Det här blev kex att ta med på resan och som passar att lägga ner på vilken utflykt som helst
Det här är min variant på den trendiga och supertrevliga Noodle Bowl. jag brukar ibland koka risnudlar som substitut för pasta, det måste ju inte stå spaghetti på förpackningen för att det ska duga till tomatsås
Tillsammans med färska blåbär, blåbärssirap - egengjord eller köpt - samt mandelmjölk blir det en bra startpå morgonen innan man ger sig ut i världens vimmel
Inlägget Veganska ochGlutenfriafrallor dök först upp på Annika Larsen. Idag gjorde jag mina Bovetefrallor, dom är glutenfria, nötfria och vegan så dom passar dom flesta
Jag upplever att fler och fler undviker gluten även utan konstaterad glutenintolerans, samtidigt som antalet personer med diagnostiserad glutenintolerans har ökat kraftigt på senare år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.