Smält resten av smöret och blanda med den vita chokladen. Blanda resten med den vita chokladen. ) Gjorde den här lyxiga varianten av kladdkaka som verkligen var supergod och helt klart kan rekommenderas
Tag den vita chokladen i ena kastrullen och den mörka i den andra. Vitkladdkaka. Den vita chokladen är lite lurig att smälta men vispa den efter ett tag med en visp så löser den sig
Receptet är egentligen med bara mörk choklad men jag slängde i lite vit choklad också som jag hade hemma och det gör att kakan bara kan beskrivas på ett sätt
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Och glöm inte att göra den mycket goda glasyren på crème fraîche och florsocker, den blir så himla fräsch till den söta kakan
I takt med att dagarna blir mörkareoch kortare så blir också fikorna fler. Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Vit mousse. Vispa äggulor och socker krämigt. Mörk chokladmousse. Vit chokladmousse. Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen
Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkaka med vit choklad och chokladmaräng". Vispa äggvitor, socker och majsstärkelse tills marängen är styv
Jag gillar också kladdkakor, men eftersom jag dels inte tål gluten, dels försöker undvika vitt, raffinerat socker så långt som det går, så försöker jag ständigt hitta på nya, lite mer hälsosamma varianter
Smält smöret och bryt i den mörka chokladen. Grovhacka den vita chokladen och tryck ner den också. spackling och målning) bakade vi inte ut all pepparkaksdeg före jul
200 g vit choklad. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.