GongBao Ji Ding. Gongbao ji ding är en kycklingrätt från Sichuan, GongBao är en gammal ämbetsmanna titel och just en ämbetsman med den titeln gillade den här rätten skarpt och sedan dess har den hetat just GongBao Ji Ding (Ji Ding betyder kycklingtärningar)
Men med lite flexibilitet så blev det underbart saftiga och heta tigerräkor med vitlök och chili. Blanda smöret och vitlöken med chilin, bred kryddsmöret på tigerräkorna
Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt. För att förbereda tillagningen, blötlägg träspetten i kallt vatten och trä därefter på tigerräkorna
Tigerräkor och löjrom hittar man för det mesta i frysdisken. Fräs tigerräkorna någon minut i het panna med olivolja, krydda med flingsalt, svartpeppar och lime
Dip a chopstick into oil and fold the dough over the chopstick, roll the chopstick out (creating an oil layer to stop the top and bottom layers of bao sticking) and set the rolled bao dough onto a square of baking paper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.