En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången. Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen
Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Höstboostningen fortsätter med olika grötar och smoothies tillfrukost. Nypon är - som väl de flesta känner till vid det här laget - starkt inflammationsdämpande och bra när man är stel i lederna, liksom ingefära
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukosttillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakatfrukostbrödoch de här tekakorna är supergoda att äta tillfrukost
Kaffe därtill. Den halva kravbananen och nyponmoset plussar på med ytterligare vitaminer och mineraler, så det här är faktiskt rena, rama hälsofrukosten
Stek stora tärningar av äpple i kokosolja tills de mjuknar lite. Passar utmärkt även som frukost, men då kanske man byter ut klicken glass mot yoghurt,
Koka potatisen med mycket salt och skalet kvar. Idag vill jag tipsa om en förrätt som jag gjorde förra året nämligen gulbetsbruschetta med pocherat ägg
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Jag hade lite ansjovis kvar (i frysen) sedan jag gjorde Rotfruksgratäng à la Jansson med Ägg & Ansjovis och det var lixom så där alldeles lagom mycket för att varken smaka för mycket eller för litet ansjovis i en gubbröra för en person
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.