Jag fortsätter yra om sommar, utomhusmat, ljuva fester med rosé. I vardagen smyger sig barndomens sommardagar på, jag gör många vackra sallader, och jag minns med skräckblandad förtjusning hur min mamma en gång började odla squash hemma i landet
Vi bestämde datum och lagade middag ihop, antingen hemma hos henne eller hos mig. Den absolut godast rätten vi lagade i middagsklubben var röding med jemtsås
Har ägnat kvällen i köket med att göra en pannkaksrulle med köttfärs. Blev inspirerad av Roy Fares som gjorde en cheesecake med havresmulor i onsdagens morgontvprogram och tänkte att det måste jag bara prova
Tänk vad vissa maträtter kan få minnet att vakna till liv, man minns resor man gjort av viss mat, man kan få musikminnen, första gången upplevelser kommer tillbaks till en eller så kan vissa människor vara förknippade med vissa maträtter
Två goda ting. Solsidan och Saffransbutterkaka med mandel, apelsin, vaniljkräm. Mina ynglingar på hemmaplan avböjde vänligt men bestämt mitt sedvanliga lussande med skönsång iförd vit nattsärk under morgonens tidiga timmar
Efter ett roligt veckoslut med familje-besök, vilket betydde att karln min och jag fick sova på golvet i köket på en onormalt smal madrass (vad gör man inte för sina föräldrar och sina morföräldrar
Man skall alltid vara förberedd för allting blir det sagt av jägarna och i det ögonblicket går det upp för mig att man har med sig frusen"älgskav" från förra jakten för att kunna ställa till med denna härliga måltid
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
I receptet nedan utgår jag från att du har en kladdkaka färdigbakad och redo, annars börjar du med att göra den och låta den svalna innan du ger dig på glassmeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.