Doft och smak är definitivt mycket rökigare - och godare. Svart-, vit-, rosé-, grön- och kryddpeppar. Enligt uppgift ska det ha en mer rökig smak än vanlig bacon så jag testade det i den här grytan
Tänkte att dessa skulle till fotbollsturneringen i helgen som kommer men det hamnade några fikasugna barn i köket så den nybakade kakan rök, så kan man ju säga
De fjälster jag använder är för att koka korven använder jag krokfjälster och när jag skall röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare
För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Röktider varierar beroende på typ av rök och väderförhållande när du röker kan variera väldigt mycket det här får man prova sig fram
Jag brukar blanda med hickory-sås, tjockare grillolja, bbq-sås samt grillsås med kakao och chili. Man får blanda utifrån smak, om man önskar det med mer styrka eller rökigare taste
Lägg räkorna på galler i röken. Ställ in röktiden till 2 timmar och 20 minuter. Om du, som i fallet med Bradley-röken, har ett separat värmeelemt i röken som du kan ställa in temperatur och drifttid på, får du maximalt resultat om du ställer in värmen på ca 60 grader under en timme, och sedan stänger av värmen och bara har rök de sista 1 timmen och 20 minuter. 7 st Bradley Smoker Al-veds-briketter
- “En svart vanligt bryggkaffe tack” var nog de första orden som kom ur min orala grotta denna dag. Medan kaffet gjorde strupen varm samt tillförde den koffeinhalt till min kropp som den behövde kom också receptet till för dagens inlägg till som skulle bestå av en stek på vildsvin späckad med rökt sidfläsk, röstipotatis med selleri och en kantarellsås med en touch av en torr fransk äppelcider
Idag serverades coleslawen med helgrillad fläskytterfilé, bacon och en rökigare grillkorv från Lithells (som Millan har testat tidigare), nektarinsalsa och potatisgratäng
För att röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare. Röktider varierar beroende på typ av rök och väderförhållande när du röker kan variera väldigt mycket det här får man prova sig fram
Tro nu för all del inte vi blivit några rabiata sockerhatare och att vi aldrig mer använder socker för så är det såklart inte - det hade nog inte riktigt fungerat - men det där okynnesnyttjandet har näst intill upphört
Nyfiken-Allan skulle kunna äta småspik och spillolja bara det är något han kan tugga på. Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.