Allt kallskuret kött såsom tjälknöl, rostbiff, rökt kött, saltrulle, långlagat griskött etc etc blir vansinnigt gott till en buffé med exotiska frukter, goda ostar och sallader av olika slag
Jag serverade det kallskurna köttet med potatisgratäng, sallad, olika grönmögelost och en sky/gräddsås med glögg smaksatt med fikon och portvin som fått reducera och koka ett par timmar
Servera tjälknölen kall i tunna skivor tillsammans med gratängen och en grönsallad. Ta köttet ur förpackningen och lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Att tillaga stek som tjälknöl ger ett extra saftigt, mört och smakrikt kött. Se tidigare recept på Lammgryta med sötpotatis och kikärtor här… och på lammragú med glutenfri fullkornspasta här…
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 250 g brysselkål 3 salladslökar 150 g rättika 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära 1 lime 1/2 tsk salt 2 msk olja 2 msk sesamfrö 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkåloch schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Brysselkålssalladmed apelsin och mandlar. Och just det här med att balansera de fem grundsmakerna. Det ska vara grönkål, rödkål, vitkål och inte minst brysselkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.