Tjocka revben kan man ofta hitta till bra pris i affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blir otroligt goda
4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärning Ingefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Till servering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Dela spjällen i ett och ett först. Koka dom ca 30 min i salt, kryddpeppar och lite lagerblad. Under tiden gör du i ordning en marinad i en större plastpåse
Om du vill ha tjockare sås, red med maizena. 1,2 kg färska tjocka revben. 1,2 kg färska tjocka revben. En mustig och smakrik gryta som bara blir godare om man gör den dagen före den skall serveras
Tänd grillen, se till att du inte har en glödbädd under hela gallret. Sätt ugnen på 220°. Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Gårdagens tjocka hjärtliga pannkakor…visst ser de väl smarriga ut. ll Ja vad mer kan man önska sig att tugga på en fredagskväll än riktigt enkla, tjocka, glutenfria, nyttiga och nygräddade små pannkakor
Dagens nygräddade och proteinberikade bananvåfflor med smält mörk chokladVåffeltorn med ”Inca-trappor” ll Ni är extra många som kikar på mina nyttiga våffelrecept här i bloggen idag – ja för våffeldagen it is
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.