Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
Att göra karameller är inte så svårt om du gör dem på rätt sätt och dem blir supergoda. Dock bör endast vuxna ägna sin tid åt att göra karamellerna då man arbetar med kokhett socker
Bilderna nedan är på karameller från Gränna, inte de jag har gjort själv. Detta recept är på vanligt karameller(lite ljusbruna i färgen) med lite kola/karamellsmak, en sån där klassisk smak om ni förstår vad jag menar
Ä. n. u. e. t. r. c. p. i. s. a. f. å. m. P. o. b. k. ä. j. v. d. l. w. g. y. h. S. ö. T. ”. E. x. D. M. K. V. R. J. A. L. O. C. N. Ö. H. I. 2. 1. 0. G. [. B. ]. d l
Att göra egna hemmagjorda hårda karameller är både spännande och kul att göra, ibland lite svårt och knepigt, men det går alltid åt något håll ( ^ u ^ )
Blanda grädde, smör och sötmandel i en tjockbottnad kastrull. 3 dl vispgrädde. Skålla och skala mandeln. Mal en fjärdedel av mandeln och hacka resten grovt
Blanda vispgrädde strösocker och sirap i en kastrull. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7 min. Låt gräddas vidare i mitt av ugnen ca 5 min. 1 dl vispgrädde
Karamell med nötter2 dl grädde2 dl sirap1,5 dl socker1 dl grovt hackade paranötter1 dl grovt hackade cashewnötter. Gör så härKoka upp grädde, sirap och sockerLåt koka till 123 grader, rör om då och dåAnvänd en digital kökstermometer, eller gör ett kulprov, fyll ett glas med kallt vatten och häll i lite kolasmet,om du kan forma smeten till en kula är kolan klarTa bort från värmen och tillsätt nötterHäll i en form 15 x 30 cm med bakpapperLåt svalna och skär i bitar 2 dl grädde
Recept. AnnikaS. mån, 2013-12-16 14. 55. 30min. (1). Koka upp alla ingredienser i en kastrull på högsta värmen. Fortsätt sedan koka på låg temperatur ca 20-30 minuter
Gjorde precis en utav mina absoluta favorit desserter. Sjukt god salt karamell mousse och den dekorerades med glutenfria bitar av brownie och rostade valnötter…
Lägg den hackade chokladen och blandaHäll smeten i en redan smord eller fodrad form med bakplåtspapper Grädda i nedre delen av ugnen i 170/180 grader i ca 50 minuter, känn efter med stickaLåt svalna 5 minuter Låt den vila hela natten, då blir den godast
3 dl Stösocker1 1/2 dl Sirap1 msk Glykos1 1/2 dl Vispgrädde25 g SmörBlanda allt i en gryta med tjock botten och koka ganska kraftigt, rör inte om så ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.