Toast med smak av fjäll och kust
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor Norskt Lantbröd
  • 120 g smör
  • 1200 g crème fraiche
  • 11 msk pepparrot på tub
  • 12 krm salt
  • 10,5 tsk vitpeppar, malen
  • 11 dl färsk dill, finhackad
  • 1100 g löjrom eller sikrom
  • 1500 g räkor med skal
  • 180 g rökt/gravat reninnanlår
  • 11 stjälk salladslök, finhackad
  • 14 skivor Norskt Lantbröd 20 g smör 200 g crème fraiche 1 msk pepparrot på tub 2 krm salt 0,5 tsk vitpeppar, malen 1 dl färsk dill, finhackad 100 g löjrom eller sikrom 500 g räkor med skal 80 g rökt/gravat reninnanlår 1 stjälk salladslök, finhackadSkär bort kanterna på brödet och stek i smöret i en ”grillpanna” tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lyft sedan ur och låt svalna. Blanda crème fraiche, pepparrot, salt, peppar och nästan all dill. Skala räkorna och skär i mindre bitar. Lägg ner räkorna och det finhackade renköttet i crème fraicheblandningen. Lägg en klick rom på toppen av blandningen. Finhacka salladslöken och garnera med resten av dillen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.