Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Snabba snickersrutor. De här goda snickersrutorna gör du i ett nafs och slipper använda ugnen. Super smarriga och perfekta till fikabordet, kalas/bjudningar eller rent av när man vill göra något gott som snabbt blir färdigt
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Idag är det min födelsedag och vad passar då bättre än att bjuda på lite hemgjorda chokladpraliner. I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Ställ i kylen i 1½-2 timmar 200 g toblerone. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt gulorna och rör om ordentligt innan chokladen stelnar
Vänd försiktigt ner grädden och tobleronen i äggblandningen. 50 g toblerone i små bitar. Börja med att vispa äggulor, socker och vanilj till en luftig smet i en skål
Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett. Och praliner är faktiskt rätt så enkla att göra, fastän dom kan se lite komplicerade ut
Det här är lite pilligt men det är väldigt kul att kunna bjuda på egna praliner. Det här är mörka chokladpraliner med en fyllning av krämig hallontryffel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.