Inte bara att jag fick vara med och baka egna polkagrisar på Grenna utan jag fick även bestämma smak och designa pappret till nya polkan, Jordgubbsdröm Polka
Tillsätt grädde, soya, fond och tomatpuré. Att det sen var ett två-dygns-projekt att få luck-helvetena att passa med nya kyl o frysskåp är en annan historia och många svordomar senare, men nu är dom på plats
Rör ner vitlök och häll upp i en smord ugnssäker form. Strö på ost. Sätt ugnen på 225°. Koka den på svag värme i mjölk, salt, peppar och muskot ca 10 min
Blanda runt allt i gratängformen. Vänd dem i grillkrydda och salta. Häll på grädden. Bryn dem i smöret. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
Men grönkålen, den gjorde vi för en vecka sedan – så den ligger också på lut i frysen. Lite tunnare och köttigare än revbenen från tama grisar, men det är faktiskt lika enkelt att fixa i ugnen
Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vi på att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Grov tapenade och tomater. Blanda i citronsaft och olivolja och smaka av med peppar. Tänk så många goda grillröror och såser det finns, bjuder här på att antal goda röror
Olja från soltorkade tomaterna. 200 g cocktailtomater. 200 g soltorkade tomater, strimlade. 4 st kycklingfiléer salt peppar 100 g ruccola 1 skivad rödlök 200 g cocktailtomater 200 g fetaost 2 dl grädde 2 dl crème fraiche 200 g soltorkade tomater, strimlade 2-3 pressade vitlökar Ev hönsbuljong salt peppar 7-8 potatisar 5-6 morötter 1-2 palsternackor Olja från soltorkade tomaterna flingsalt
Lägg på laxfiléerna, purjolöken, sparrisen och tre tomathalvorpå varje ark. Servera med färskpotatis , grillad majskolv och en kall sås gjordpå crème fraiche, citron och pepparrot
I förra veckan var jag på Willys, en affär jag inte brukar handla på pga att jag tycker att kvalitén på deras livsmedlen inte är speciellt bra, man får vad man betalar för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.