Lägg i en kastrull tillsammans med ingefära, socker, citronskal och hackad vitlök. Tomatchutney4 pers500 g solmogna tomater1 röd chili2 msk riven färsk ingefära250 g sockerrivet skal från 0,5 citron2 hackade vitlöksklyftor2-3 msk vitvinsvinägerSkär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhus och skal med en vass kniv
Koka upp ättiksprit, vatten, rörsocker, salt, kanelstång, hackad ingefära, skalad skivad vitlök, finhackad chili, skalad skivad lök, tomater i bitar och sköljda russin i en gryta
Ner med skiten i grytan bara. Kryddningen påminner om ananaschutneyn, men chilin är bytt mot kardemumma och tomatchutneyn innehåller mer socker och har en skarpare syra från vinägern, vilket ger en mer intensiv smak
Hetta upp oljan och lägg i löken. Fick en kommentar på Instagram häromdagen som gjorde att jag hamnade på en hemsida på nätet, Elinegård, där jag hittade detta tomatchutney-recept
Det här är en rätt som jag inte vet om jag ska kalla tomatsås, tomatröra eller tomatchutney men det är en het röra som jag serverade till ugnsstekt kotlett och rostade rotsaker och grönsaker
I flera recept har man valt att använda någon form av vinäger istället för ättika och jag velade länge med att prova äppelcidervinäger, men tillslut fick det bli ättika för att det var det jag hade hemma
Förmedlatmed vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen. Om man inte har någon våg till hands kan man ta ca 14-15 medelstora tomater, 3 gröna äpplen och 2 ganska stora lökar. 2 – 3 chilifrukter med “lagom ” hetta alternativt 2 – 3 tsk chilipulver. Förbered flaskor eller burkar genom att diska dem och sedan sterilisera dem i ugnen som du hettat upp till 100. ca 14-15 medelstora tomater. 3 chilifrukter med
Serverad med lite creme fraiche, både för att få upp fettet och lindra hettan. Jag äter gärna "asiatisk" mat, till exempel kyckling med någon god currysås
Häll upp den tjockflytande tomatchutneyn på burkar. ½ kg tomater, välmogna2 gula lökar1 grön paprika1 torkad piri piri eller annan chilifrukt1½ dl rödvinsvinäger1 dl vatten1½ dl (ca 120 g) socker½ tsk gula senapsfrön½ tsk malda kryddnejlikor½ tsk malen kanel2 krm malen ingefära2 krm gurkmeja1
Servera gärna grytan med lite yoghurt till, på så vis tar du lite udden av hettan. I dag blir det indiskt här i köket och det med hjälp av en kycklinggryta som går snabbt och lätt att få på bordet
Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.