Ibland blir det bara så rätt när olika smaker och ingredienser kombineras, dom passar som hand i handsken, gifter sej eller, som vi brukar säga, sitter som en krocketklubba på smalbenet
Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Musslor med vitt vin och grädde1 nät blåmusslor1/2 medelstor gul lök4 vitlöksklyftor1/4 röd chili3dl torrt vitt vin (som du gillar)1dl grädde 100g smör1/2 dl hackad persilja1/2 dl hackad gräslökpeppar Skölj och putsa musslorna. 1 nät blåmusslor
Jätteenkelt och jättegott och jättefestligt och jätteimpande. Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
1 kg färska blåmusslor. 1 kg färska blåmusslor. Det kan vara jag som har förutfattade meningar, men jag har fått för mig, att många är rädda för - eller i alla fall avstår från - att laga musslor
1 kg blåmusslor. 1 kg blåmusslor. Till musselkoket. 2 dl vitt vin, 1 hackad schalottenlök eller ½ gul lök (ber på hur stor den är), 1 stor vitlöksklyfta hackad + persilja i den mängd du vill ha
1. Skrapa och tvätta musslorna i rinnande kallt vatten. Se till att alla skal är slutna. Knacka på öppna musslor, om de inte sluter skalen så släng dem
Grillade blåmusslorPortioner. Av Mattias LarssonFotografDavid Back Grillade blåmusslor. 1 kg blåmusslor 2 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 0. 1 kg blåmusslor 2 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 0
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis Korv ca 500 g falukorv 2 tomater 1/2 dl tapenad soltorkad tomat 1 msk ströbröd Till servering 1/2 isbergssallad 1 1/2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.