Så god att tomatpeston kan ätas med sked direkt från burken ¦ Vi serverar pesto till färsk pasta, i pastasallad, till pastasalladen, till risotto , på crostini
Ända sedan jag gjorde vardagslyxiga pastan med tomatpesto så har jag haft i huvudet att den där irriterande slatten som blev kvar i burken borde bli underbar som smaksättare i en risotto
Tomatpesto. Bred på tomatpeston och vik ihop smördegen väl runt köttet. Putsa köttet. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör eller olja
Mixa parmesan, pinjenötter och mandel tills det är finfördelat. Tillsätt den urkärnade chilin, basilikan och tomaterna och mixa tills du har en jämn smet
½ dl tomatpesto. 800 g färskpotatis1 dl grekisk/turkisk yoghurt½ dl tomatpesto1/4 dl olivolja1/4 dl vatten1 tsk torkad basilika1 dl svarta, urkärnade oliverfärsk basilika efter smakSkrubba potatisen och koka den mjuk
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°. Mortla saffranet med salt och socker. Häll ned degspadet och därefter saffranet i arbetsbunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.