Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till. Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
Italienska ingredienser och smaker kombinerade på ett fantastiskt sätt. En otroligt enkel, billig och snabb rätt som jag tycker passar super i både fint soligt väder och för regniga mysdagar
I dagens matlåda hade jag med mig en matig tomatsoppa med risoni, bönor och fetaost. Vi har ju en deal hemma sedan nyår att äta vegetariskt en gång i veckan och veckans ”veggo” kan vi nu bocka av
4 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g) 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 150 g spaghetti salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt pastasås, buljong och grädde, låt koka några minuter. Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner den i soppan och låt koka klart
Hacka gul lök och låt den mjukna i en kastrull tillsammans med smör, vitlök och sambal oelek. Häll på de krossade tomaterna samt vatten, kryddor och äppelcidervinäger
Sätt på ugnen och bred mackorna med vitlökssmöret. Hacka löken och vitlöken, fräs i oljan. Häll i pastasåsen, buljonmoch grädden och låt den puttra ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.