TOMATSOPPAMED KÖTTFÄRSBIFFAR. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppamed pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
Stek lök, vitlök, rotselleri, palsternacka, timjan och chili i olja på medelvärme i några minuter tills det blir glansigt och luktar gott men utan att det tar färg
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. (Det är även gott med räkor i soppan, tillsätt på slutet
Jag gillar smaken av majsmjölet och googlade upp detta recept. Brödet smakar väldigt gott men det var svårt att få det att hålla ihop, vet inte om man kanske skall justera mängden majsmjöl och ta mer vetemjöl istället
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
LCHF tomatsoppamed rostade tomater och apelsinsting. Mixa soppan slät med stavmixer eller i en mixer. Jag bara älskar tomatsoppa, det har jag gjort hela mitt liv
Vispa ihop lättfilen med bikarbonat, socker, ägg och olja i en annan bunke. När det börjar fräsa, rör snabbt ner de flytande ingredienserna i de torra, och blanda med så få tag som möjligt tills det precis blandats
Servera tomatsoppanmed grillade baguetter. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
Ännu ett amerikanskt recept kommer här för er att testa om ni vill, jag ber om ursäkt om ni tycker jag är lite av en ”one-trick poney” som inte gör något annat än amerikanskt, men det är något som ligger mig varmt om hjärtat – och kanske lika varmt om midjan USA är lite av [
Smaka av med salt, peppar och ev. Det är inte mycket som slår en tomatsoppa gjord på färska tomater. Försök få tag i riktigt goda tomater för det påverkar givetvis smaken massor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.