tomatsoppamed linser ochselleri. I slutet av koktiden häller du ned krämfräjsen tillsammans med halverade plommontomater och skivad selleri från de sticken du hade kvar
En helt vanlig tomatsoppa kanske kan kännas lite "torftig" dock, men det råder man bort på ganska lätt antingen genom att servera den över det traditionella riset, eller som jag gärna brukar göra - göra den lite matigare med hjälp av vita bönoroch korv
En soppa blir nästan bara godare om den får stå en dag och sedan värmas upp innan den ska serveras. Det är precis den typen av mat som passar helt perfekt nu när trädgårdssäsongen dragit igång och vi är ute och påtar i trädgården så mycket som vi bara hinner och orkar
Denna soppa lektes fram i köket, med inspiration att göra en söt och röd soppa på paprika. Den behöver någon typ av proteinkälla, och vi valde såklart bönor
Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Servera tomatsoppanmed grillade baguetter. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
I dagens matlåda hade jag med mig en matig tomatsoppamed risoni, bönoroch fetaost. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av
4 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g) 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 150 g spaghetti salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.