Till den här mustiga vegetariska tomatsoppan serveras vi ramslöksfrästa ostsnittar till. Ostsnittarna får en mild ramslöksarom och blir alldeles frasiga och oemotståndligt goda. Soppan räcker till 4 personer
Servera kycklingen tillsammans medquinoaoch persiljeyoghurt. Dela lök, paprika och kyckling i mindre bitar, lägg tillsammans med champinjoner, kryddmix och olivolja i stekpåsen
Den här grytan medtofuochröd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till. Grovt hackad rödlökoch tomaterna ska fräsa i ganska mycket olivolja innan resten av grejerna gör dem sällskap
Stek därefter tofu, lök, chili och ingefära i stekpanna med en neutral olja (jag valde rapsolja) samt sesamoljan tills dess att tofun börjat få lite färg och löken mjuknat
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.