Eftersom jag äter ungefär 80% vegetariskt har jag fått studera lite extra vart jag skall hitta mitt protein som jag behöver när jag styrketränar. Jag väger ca 50kg idag och jag räknar med att äta 60-100g protein/dag. I weigh about 50kg today and I expect to eat 60-100g of protein / day. ca 50kg idag och jag räknar med att äta
Låt småputtra tills linserna mjuknat i ca 10-15 minuter. 2,5 dl champinjoner. 5 dl röda linser. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart. 5 dl grädde. 5-6 soltorkade tomater. 5. 5 dl grädde. 5-6 soltorkade tomater
Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga. Vi försöker äta mer vegetariskt hemma, och igår lagade jag linsbiffar som blev mkt smarriga
150 g fetaost. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna. 150 g fetaost
125 gram smör. 1 pkt fetaost (150 gram). ca 5 soltorkade tomater i olja. ca 15 kalamataoliver i olja (utan kärnor). 1,5 tsk salt. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter i 225 graders ugnsvärme. Grädda pajen i ca 35 minuter mitt i ugnen på 200 grader. 125 gram smör. 1 pkt fetaost (150 gram). ca 5 soltorkade tomater i olja. ca 15 kalamataoliver i olja (utan kärnor). 1,5 tsk salt
Vi äter sällan vegetariskt, mer tvärtom - bara kötträtter, men dessa kommer göras om. 250 g morötter. Sätt på ugnen på 250 °C och under tiden då ugnen blir varm tar du fram en plåt och ett bakplåtspapper. In i ugnen (mitten) och vänta ca 10-15 min. 250 g morötter
Lägg dem på galler och kör ca 20 minuter i 225 grader. När ca 5 minuter återstår, strö lite riven ost över och avsluta under grillelementet. 350 g kikärtor. 350 g champinjoner
Baka av i 15 min på 200 grader med först lägger du ett ark bakplåtspapper i formen på fyller med torra ärter eller linser. 250 g Dinkelmjöl. 125 g Smör, rumsvarmt. 5 g Salt. 50 g Havremjölk (eller vanlig). 150 g Fetaost. 2,5 dl Creme Fráiche
1-1,5 dl socker. ca 50 g smör. 3, 5 dl vispgrädde (eller havregrädde för the vegans, då rekommenderar jag att ni ökar mängden mjölfritt smör för smakens skull ). 1,5 msk grönsaksfond (jag använde touch of tastes brynta scharlottenlöksfond, supergod. 1,5 msk kinesisk soja. 1,5 dl ströbröd. 1,5 dl vispgrädde (eller havregrädde). 1,5 msk grönsaksfond (se ovan). Grädda i mitten av ungen på 225 grader i 20 minuter. Grädda i 25 minuter till eller tills ytan är krispig och brun och de är mjuka rätt igenom. 5. 1-1,5 dl socker. ca 50 g smör. 3, 5 dl vispgrädde (eller havregrädde för the vegans, då rekommenderar jag att ni ökar mängden mjölfritt smör för smakens skull ). 1,5 msk grönsaksfond (jag använde touch of tastes brynta scharlottenlöksfond, supergod. 1,5 msk kinesisk soja. 1,5 dl ströbröd. 1,5 dl vispgrädde (eller havregrädde). 1,5 msk grönsaksfond (se ovan)
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
0,5 dl rismjöl. 0,5 tsk salt. 4-5 portioner. 1,5 dl couscous. 2,25 dl vatten. 0,75 st purjolök. 4,5 msk olja. De här vegetariska grönsaksbiffarna var smidiga att grädda i muffinsformar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.