Jag har gjort det igen, en ny smak med marineradevitlöksklyftor. Jag har smakat av marinaden då den kokat upp, så jag tror att vitlöksklyftorna kommer att bli riktigt kanon-goda
1-2 krukor färsk, finhackad basilika1 dl balsamvinäger2 dl olja½ msk salt½ tsk svartpeppar100 g soltorkadetomater (som hackas)Blanda ihop alla ingredienser. 100 g soltorkadetomater
Halvera tomaterna och lägg dem med snittytan neråt. Om du har något verktyg som har en platt yta längst ner ( såsom en stekspade eller en potatisstötare) kan du pressa lite extra på tomaterna precis innan du ska ta bort dom, för att pressa ut extra mycket vätska
Här följer mitt recept på vitlöksklyftor som är marinerade med timjan och dragon. Häll vitlöksklyftor och vitvinsvinäger i en kastrull, låt koka upp och stå någon minut
Skölj tomaterna väl. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåts papper under. 1 kg små tomater, gärna blandade färger. Relaterat 1 kg små tomater, gärna blandade färger
Förväll de skalade vitlöksklyftorna i vatten tills de känns nästan mjuka, al dente. Häll blandningen över vitlöksklyftorna och låt gärna stå och dra några dagar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.