Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. 500-600 g kycklingfilé. 2-3 msk röd curry pasta. 500-600 g kycklingfilé. 2-3 msk röd curry pasta
1 färsk chili av valfri styrka. 500 - 600 g skinn och benfri laxfilé. Ha i dem och låt dem steka i ca 2 - 3 minuter. Låt det koka i ca 2 - 3 minuter. 1 vitlöksklyfta 1 färsk chili av valfri styrka. 500 - 600 g skinn och benfri laxfilé
Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Låt det småputtra 5-10 minuter. 0,5 röd chilipeppar styrka52-3 msk chilisås eller tomatpuré
Sambal oelek för styrka efter smak. 350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. 1 purjolök i 1-1½ cm bitar. 1-2 vitlöksklyftor. 3-4 msk olja. 2½-3 msk majsstärkelse
Grillat är ju fantastiskt gott och smidigt, både när man ska ta med mat till jobbet (grillat är ju en av de få sakerna som smakar nästan lika bra dagen efter), och vill man då ha något enkelt att grilla som de flesta gillar så rekommenderar jag just Cevapcici - eller köttfärsspett på ren svenska
Det här är en kanongod gryta med perfekt styrka och krämig konsistens. En toppen-middag. Kycklinggrytor blir oftast supergoda och det är enkelt att förbereda genom att steka kycklingen nån dag i förväg
Vänd kycklingbenen efter tio-femton minuter, så att de blir jämnt tillagade. Då är det alltid lite svagare styrka, enligt min erfarenhet, och marinaden fick ändå en påtaglig hetta
Lägg ner kycklingen och grönsakerna, låt koka i ca 7-10 min, beroende på storleken på grönsakerna. 2 msk grön currypasta eller något mindre efter smak och styrka
TweetE-post. Färsk chili (justera styrkan efter smak). Färsk chili (justera styrkan efter smak). En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.