Torka av och lägg i en ugnsfast form med lite olivolja och vatten i. Ångad torskmedblomkålsmos, 2p. Tina två bitar torskrygg (jag körde på torskfilé), strö ca 1 tsk salt över och låt fisken rimma i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och 1/2 dl riven parmesanost
” och jag och min kompis Frida bestämde oss för att skicka in ett bidrag där huvudrätten var hasselnötspanerad torskfilémedblomkålsmos och trattkantarellsallad
Dela torsken i portionsbitar. Koka blomkålen mjuk med en buljongtärning. Blomkålsmos. Mosa den och tillsätt riven ost med smak – parmesan är gott, Västerbotten ljuvligt
Följer man inte vv kan man med fördel ta vanlig creme fraiche. Servera med potatis och broccoli. Torsk i ugn med hummersås 3 port. 1 pkt torskblock 400g. Tina och dela torskblocket i 3 bitar och lägg de i en ugnsform. 1 pkt torskblock
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Låt torsken koka på medelvärme under lock. Tillagning kokt torsk. Skala äggen och skär dem i tärningar, förslagsvis med hjälp av en äggskärare, då äggen först kan delas i skivor på längden och sedan på bredden
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Lägg torskfilén i en ugnsform. Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.