Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
lägg torskenmed lite skirat smör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar. Rimma gärna torsken lätt innan så håller den ihop bättre
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan med smör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
det är så superenkelt att göra, man behöver inte stå och passa utan bara skjuts in i ugnen med alltihop och så är det klart medan man kanske hunnit plocka ur och fylla både tvätt- och diskmaskin under tiden
Idag blir det alltså en vardagsfiskrätt, men ändå med lite guldkant, mandel- och kokospanerad torsk. Själv hade jag en fantastisk nyårskväll med jättejättegod mat på restaurang tillsammans med äldsta dottern och hennes man
Jag gjorde det också lätt för mig och tog en påse färdiga tärningar av lax ochtorsk, men naturligtvis kan du ta annan fisk och tärna själv om du föredrar det
Värm en kastrull med lättsaltat vatten. Låt var och en salta och peppra efter egen smak. Skala potatisen och koka tills den är mjuk (ca 30 min). 4 st portionsbitar torsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.