800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen
Servera fisken med ansjovissmöret, några räkor, hackad rödlök och pressad potatis. Här har du en saftig fin fisk som toppas med det nötiga varma smöret som smaksatts medäggoch den salta ansjovisen
Toppa med hackat ägg, handskalade räkor, riven pepparrot och dill. Vi valde båda stekt torskmed skirat smör, hackat ägg, riven pepparrot, handskalade räkor och kokt potatis
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Vi lagade en färgstark torsk häromdagen med mycket smaker av kapris, dill, pepparrot, och räkor. Servera sedan till stekt torskoch i vårt fall pressad potatis
Kokt torskmedäggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i slantade morötter och hackad purjolök och låt koka i ca fem minuter (morötterna ska ha börjat mjukna lite lätt)
Pocherad lättrimmad torskmedäggoch persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Servera med förslagsvis pressad potatis. Den här fisken är idealisk som vardagsmiddag för den kräver minimal arbetsinsats och finns barn i familjen tror jag den vinner ännu fler pluspoäng för t o m vår äldste son, som är rejält kräsen i vanliga fall, mumsade i sig flera portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.