Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Lägg ut laxenpåplankan med sparrisen vid sidan. Fördela räkorna över laxen. Spritsa el klicka ut med hjälp av en sked längs kanterna på en planka (gratängform går också bra)
Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen. Lägg laxenpågrillplankan och grilla i indirekt värme under lock 20–30 min
Lägg laxen i mitten på fatet med potatismoset och häll över såsen. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Lägg pålaxen jämnt över löken. Strimla laxen. Tänk på att laxen redan har en stark saltsmak. Pajbotten. Finriv potatisarna och blanda dem med olja, salt och ganska mycket peppar
Ta ut och tina laxen om den är fryst. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strö sesamfrön och finhackad koriander över laxen och servera tillsammans med ris och haricots verts
Pressa citron över laxen och salta och peppra. Lägg de halverade tomaterna vid sidan om laxen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills temperaturen är 55 grader i laxen
Vrid ett varv med svartpepparkvarnen över laxen. Skiva brödet på diagonalen. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen. 4msk Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig). Linda ihop 2st laxskivor och lägg upp på brödet. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. så gravar du själv minst 2 dagar i förväg, se recept på bloggen. 4msk Gravlaxsås, (sök tidigare recept på bloggen eller köp färdig)
Laxen ska ju nämligen frysas i 2 dygn innan man kan börja grava den eller i alla fall så var rekommendationerna så förut, tror dom har ändrat på det men för att vara på den säkra sidan så. Nedan kommer tips på 3 goda gravningar (heter det så
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.