Panerad fisk med kall dillsås 4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, tillstekning. 1Kall dillsås3 dl gräddfil 1 dl filmjölk 0,5 dl majonnäs 1 dl bostongurka 1 kruka färsk dill, finskuren 1 msk citronsaft 1 tsk salt 1 tsk strösocker 0,5 krm svartpeppar www.koket.se
Ugnsbakad lax Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Vispa grädden och blanda med crème fraiche, senap och dill och bred över laxen www.hemtrevligt.se
Västerbottenlax Den här laxen har en härlig smak av grädde, citron och karaktäristisk västerbottenost. I nästa inlägg kommer receptet på den där gooooda desserten som jag lovade er för någon vecka sedan bevemyrs
Laxpaket med potatis och sandefjordsås Paket400 g kallrökt lax, iskivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper. Sandefjordsås1,5 dl vispgrädde 1,5 dl crème fraîche 150 g smör 1 citron, rivet skal 0,5 knippe gräslök, finskuren 0,5 knippedill, finskuren ev 2 msk majsstärkelse www.koket.se
Kokt torsk med äggsås Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar. 1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad www.koket.se
Ugnsbakad lax med örtsmörIngredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) , tinad 2 msk fryst persilja 0,5 st citron(er) , rivet skal 1 nypa(or) salt 2 msk Mat www.tasteline.com
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.