Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. Blanda alla ingredienserna och låt koka upp. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Smält margarinet om du inte har flytande och rör ut vetemjölet så det inte är några klumpar och häll på grädden och mjölken, rör så att det blandas med smörblandningen, smula ner buljongtärningarna och rör ut, smaka av med salt och peppar och soya för både smak och färg
Jag hintadei början av veckan om ett långkok. Blev inget jättelångt kok men såsen var god. Det som jag trodde skulle ta längre tid var en skinkstek som jag körde på låg temperatur i ugnen
Igårfick det bli enkel och god mat, nämligenköttfärslimpa med gräddsås och pasta. (Jag hade även i fler kryddor som vi här hemma tycker om och som skulle passa + lite sambal oelek)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.