Krydda med salt, svartpeppar och lägg en klick smör på varje fiskbit. ugnsrostade rotfrukter. Fruktig smak med inslag av äpple, honung, persika och mineral
Idag firar jag sommaren med en riktigt härlig fisk- och grönsaksrätt. Med en skummig pepparrotssmakande äggsås till blir det en rätt som platsar till helg
I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta medugnsrostadspetskål till. Dela spetskålen i mindre bitar och fördela ut på en ugnsplåt (klädd med bakplåtspapper) med lite högre kanter
Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. Ugnsbakad spetskål1spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen
Ugnsbakad spetskålmed brynt smör. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers. 1 spetskål, stor och skuren i 1,5 cm tjocka runda bitar. 600 g torskrygg bitar, 150 g per pers smör, att hyvla över salt
Lägg i en kastrull med saltat vatten och en klick smör. Häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med smöret i en kannmixer eller med stavmixer
torskrygg. Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det brynta smöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. 1Ugnsbakad spetskål1spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen
Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar. Stek upp spetskål, trattkantareller och purjolök i massa smör och pressad vitlök
Denna veckas vegetariska recept blir en smakrik ugnsrostadspetskålmed rosa rödbetsbulgur. Det blev någon gång ibland men ofta toppade man soppan med lite bacon eller hade lite kött i det mesta även om det kunde vara en väldigt liten del
Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.