I dag skall jag dela av mig med ett recept på en ny variant av min lättrimmade ugnsstekta torskrygg, som den här gången serveras på en bädd av ärtpuré tillsammans med riven pepparrot och skirat smör
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och lägg köttet ovanpå, garnera gärna med lite färsk timjan. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit med oxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik med ugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Skala dem och skär dem riktigt tunnt med en mandolin. Tur att jag provade på den här rätten i alla fall, den blev riktigt god och på köpet ganska vacker
Avsluta med att lägga på den skivade oxfilén. Tillsammans medrödbetor och polkabetor blir det en fantastisk servering – bara det godaste av sensommaren
Skeda över salladen påtorskryggen och servera. Tina fisken och torka av med papper, lägg torskryggen i en ugnsform och pensla med lite olivolja, smaksätt med havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.