1 finhackad
mandel1. Hacka pistagenötterna.2. Smält samman choklad och smör över vattenbad.3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.4. Vispa äggulor och florsocker tills det bleknat.5. Vänd försiktigt ner i chokladen i äggulesockret.6. Vänd ner finhackad mandel.7. Vänd ner äggvitan lite i taget.8. Vänd ner pistagenötterna.9. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd springform, ca 30 cm i diameter.10. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Använder du varmluftsugn kan det räcka med 150 grader.
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Kladdkaka. Denna kaka är verkligen himmelskt god, riktigt härligt kladdig alltigenom, med krämig chokladglasyr och pistagenötterna som både ger sälta och ett härligt krisp
Ta upp, låt svalna och krama sedan ut så mycket vätska som möjligt med händerna. Tillsätt spenat eller nässlor och finhackad timjan och låt fräsa med tills det gröna blivit helt mjukt och allt gått samman
Något som är väldigt gott och kanske inte så vanligt är den italienska ristårtan, Torta di riso, som man gör genom att koka riset i mjölk och sen blanda med en äggsmet
Denna mjuka kaka kommer ursprungligen från den italienska ön Capri och innehåller oftast mörk choklad men i Verona där jag smakade den (även om det var min mamma som beställde in kakan) den innehöll ingen mörk choklad bland ingredienserna
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och hackade nötter. Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.